Op 1 & 2 november is het Allerheiligen en Allerzielen, twee dagen waarop we even stil staan bij diegenen die we verloren zijn. Om dit op gepaste wijze te doen, wordt traditioneel een bezoekje aan de begraafplaats gebracht. Dit geeft ons de kans een moment van bezinning te nemen en het graf van een mooie ruiker bloemen, een plantje of een rouwwerk te voorzien. Tuincentrum Van Eeckhaut heeft een assortiment bloemen en planten die zich perfect lenen voor deze gelegenheid.

Waarom we voor chrysanten kiezen

Chrysanten blijven de bloemen bij uitstek voor Allerheiligen. De reden hiervoor is de ruime keuze aan diverse kleuren en de lange bloeiperiode tijdens het najaar. Zo blijft de begraafplaats gedurende geruime tijd voorzien van kleur. Een symbolische weerspiegeling van onze mooie herinneringen. Vanzelfsprekend zijn er ook tal van andere bloemen en planten die we bij onze dierbaren kunnen zetten, zeker wanneer zij zelf een voorkeur hadden voor een bepaalde bloem, maar chrysanten blijven een klassieker.

allerheiligen, allerzielen, chrysanten, november

Een gepast rouwwerk

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om een rouwwerk te kiezen voor Allerheiligen. In tegenstelling tot chrysanten is een rouwwerk vaak persoonlijker en moderner. Vooral bij de herdenking van jonge mensen of dierbaren die we recent verloren zijn, wordt een rouwwerk verkozen boven de traditionelere bloemen en planten. Ook het rouwwerk zal de begraafplaats een hele tijd sieren en voorzien van wat kleur. Indien gewenst kan een lint met een boodschap aan het werk toegevoegd worden of een persoonlijke toets.

Een persoonlijke toets

Verdriet is persoonlijk, net zoals de uiting ervan. Om iedereen de kans te geven een rouwwerk, bloemetje of plantje te kiezen dat deze persoonlijke toets met zich meedraagt, heeft Tuincentrum Van Eeckhaut een ruime keuze aan bloemen en planten voor Allerheiligen. Aan de hand van een kaartje, lint, beertje of tekening wordt ieder stuk volledig uniek zodat het perfect past bij de persoon die we willen herdenken. Ook een rouwwerk op maat behoort tot de mogelijkheden.

allerheiligen, allerzielen, rouwwerk, assortiment

Een moment van bezinning

Onze dierbaren zijn een heel jaar door aanwezig in onze gedachten en hebben geen speciale dag nodig om hen te herdenken, maar Allerheiligen geeft ons een moment van bezinning dat we met duizenden anderen kunnen delen. Doordat de dag in teken van rouw en herdenking staat, voelen we ons gesteund en verenigd met alle andere nabestaanden die de begraafplaats komen opfleuren met bloemen en planten. Het geeft ons een gevoel van verbondenheid en samenhorigheid.

Bekijk een greep uit ons assortiment en kom nog snel een kijkje nemen voor jouw persoonlijk herdenkingsstuk.