Hebben je kinderen trek in iets lekkers? Trakteer ze dan gewoon eens op een paar aardbeien, blauwe bessen of op een peer. Want dankzij onze fruitbomen heb je altijd verse en gezonde snoepjes in huis!

EBR_0616

Het is tijd voor een gezonde snack
Fruit is enorm gezond. Het zit vol met vitamine C waardoor je een goede weerstand opbouwt. Het foliumzuur dat in fruit zit, is juist weer belangrijk voor de groei. Het is dus essentieel dat je kinderen genoeg fruit eten. En zeg nu zelf: hoe fijn is het om op elk moment van de dag even een paar frambozen of kersen te kunnen plukken? Door zelf fruitbomen te planten heb je altijd fruit in huis voor de kinderen. Het zijn gezonde snoepjes waar ze nooit teveel van kunnen eten. Laat die schaal met fruit dus nog maar een keer rondgaan.

Weet wat je eet
Het fruit in de supermarkt zit vaak vol met bestrijdingsmiddelen. Je weet dus nooit helemaal zeker wat je eet. Als je zelf fruit kweekt, heb je dit probleem niet. Je houdt namelijk zelf de controle in handen. Een tip is om af en toe samen met de kinderen het fruit gaan te plukken. Of stuur ze gewoon eens met een mand op pad zodat ze zelf de appels bij elkaar kunnen rapen. Zo leren ze meteen waar het fruit vandaan komt.

Altijd de lekkerste soorten fruit in huis
Bij Tuincentrum Van Eeckhaut heb je keuze uit een groot aantal fruitstruiken en -bomen.

02.16 - blog februari

Van gangbare soorten als appel, peer, kers en pruim tot wat meer exclusieve fruitsoorten als framboos, abrikoos en vijgen: in ons tuincentrum valt genoeg te kiezen. Heb je genoeg ruimte in de tuin? Maak dan een combinatie van verschillende soorten fruitbomen. Op deze manier kun je steeds variƫren en heb je elk seizoen de lekkerste soorten fruit in huis voor de kinderen.