Wil je komend voorjaar een mooie, kleurrijke tuin dan moet je daar nu al goed over nadenken. Want in november is het tijd om je bloemen en planten de grond in te stoppen!

Haal voorjaarsbloeiende bollen in je tuincentrum

Zodra het buiten eenmaal echt begint te vriezen, ben je te laat om nieuwe bomen of bloemen te planten. In november kun je je nog volop op deze klus storten. De late herfst is ideaal omdat de grond in deze tijd van het jaar nog warm genoeg is. Hierdoor kunnen de bloemen en planten snel de wortels in de grond hechten. Zo profiteer je dus komend voorjaar of in de zomer al van een mooie bloemenzee of gezonde heesters. Ook de voorjaarsbloeiende bollen die in ons tuincentrum verkrijgbaar zijn, kun je nu volop poten. Stop je voor de eerste vorst nog bloembollen van narcissen, tulpen of krokussen de grond in, dan heb je in het voorjaar een heerlijk kleurrijke tuin.

bloembollen, tulpen, narcissen, krokussen, wintertuin

Mooie rozen in de tuin

Heb jij een klassieke of romantische tuin voor ogen? Dan mogen rode of gele rozen niet ontbreken. Ook voor jouw rozen geldt: zorg dat je de vorst voor bent als je ze plant. Om geen risico te lopen, kun je ze daarom het beste aan het begin van de maand planten. Want een eerste nachtvorst komt altijd eerder dan je denkt. Zet je de rozen in november in de grond dan hebben de bloemen en planten alle tijd om zich de komende maanden verder te ontwikkelen. Let er wel op dat je zeker een gat van 60 centimeter diep graaft. Dit hebben de rozen nodig om optimaal tot bloei te kunnen komen. Tijdens het planten is het essentieel dat je meteen voldoende voeding geeft. Goede rozenvoeding is gewoon te koop bij Tuincentrum Van Eeckhaut. Op deze manier creëer je eenvoudig een romantische tuin waar je nog lang plezier van hebt.

Een fleurige tuin met winterplanten

In november ben je al volop bezig om ervoor te zorgen dat je tuin er in het voorjaar prachtig bij ligt. Maar ook in de winter wil je gewoon een tuin vol met bloemen en planten om van te genieten. Want zelfs tijdens de koudste maanden van het jaar is het niet nodig dat je tuin er saai uitziet. Er zijn namelijk speciale winterplanten in ons tuincentrum te koop waarmee je ook in dit seizoen een mooie tuin kunt creëren. Heb je lege bloembakken over op het terras of het balkon? Vul deze dan met mooie groenblijvende of winterbloeiende planten. Denk bijvoorbeeld aan de skimmia, de maagdenpalm of de bonte Elaeagnus. Op deze manier breng je zelfs in de grauwe, donkere maanden een beetje kleur aan in je tuin. Je geniet elke dag weer van jouw eigen plekje.

maagdenpalm

Het hele jaar door kleur met groenblijvende planten

Een kleurrijke bloementuin zoals je dat in de lente en zomer kunt maken, zit er in de winter niet in. Daarom doe je er goed aan om ervoor te zorgen dat je een aantal mooie groenblijvende planten hebt staan. Anders dan de overige bloemen en planten sterven deze tijdens de koude winter niet af. Met een paar buxushagen of heesters blijft je tuin er levendig uitzien. Een bijkomend voordeel is dat deze planten een perfecte schuilplaats zijn voor bijvoorbeeld vogels, insecten of zelfs egels. November is een goede maand om deze hagen, struiken en bomen te planten. Ook de fruitbomen mag je daarbij niet vergeten. Verzorg je deze fruitbomen goed dan heb je over een poosje heerlijke appels, peren of frambozen uit eigen tuin. En dat smaakt wel zo lekker!

Voor de eerste vorst het land in komt, kunnen de laatste bloemen en planten nog de grond in. Heb je hierbij het advies nodig van echte professionals? Bij Tuincentrum Van Eeckhaut zit je helemaal goed.