In juni mag je tuin lekker kleurrijk zijn. Gelukkig zijn er genoeg bloemen en planten die deze maand in bloei staan. En wij hebben alvast de mooiste voor je op een rij gezet!

Brandende liefde

Alleen al voor de naam zou je deze plant in de tuin zetten: de brandende liefde. Van oorsprong komt deze plant uit Rusland maar inmiddels heeft het zich over heel Europa verspreid. De brandende liefde dankt zijn naam aan de kleine, felrode bloemen. Vaak zitten er 10 tot wel 50 bloemen bij elkaar waardoor er een mooi bloemenscherm ontstaat. De bloemen van de brandende liefde groeien op lange stengels. Hierdoor trekken ze in elke tuin meteen de aandacht naar zich toe. Heb jij je laten verleiden tot het aanschaffen van de brandende liefde? Volg dan ons tuinadvies en geef het een warme zonnige plaats in de border. Geef het een beetje water en liefde en dan kan het eigenlijk niet misgaan.

Waan je in de tropen met de exotische passiebloem

De passiebloem is nog zo’n plant waar je deze maand eigenlijk niet omheen kunt. In veel Belgische tuinen staat de passiebloem al in bloei, en ook bij Tuincentrum Van Eeckhaut kun je volop genieten van deze mooie bloemen en planten. Al moet je je wel haasten, want ondertussen zijn ze bijna allemaal de deur uit. Anders dan de naam doet vermoeden, heeft de naam van de passiebloem niets met de liefde te maken. De bloem werd in de zeventiende eeuw ontdekt door missionarissen die in BraziliĆ« zetelden. Zij raakten betoverd door deze bloemen vanwege de symboliek die ze erin zagen. De meeldraden en de stampers leken volgens hen verdacht veel op de spijkers en hamer die werden gebruikt bij de kruisiging van Christus. De passiebloem is een echte klimplant en kan wel vijf tot zes meter hoog worden. En na een warme zomer kan het zomaar gebeuren dat er eivormige, oranje vruchten aan komen. Er zijn twee winterharde soorten, de blauwe Caerulea en de witte Constance Elliot. De andere soorten moeten binnen overwinteren.

Lavendel tuincentrum VE tuintips juni 2015

De lavendel: een aanwinst voor elke tuin

De meeste bekende geurige plant is toch wel de lavendel. In juni zie je deze lavendel overal opduiken. Want of je nu een klein balkon hebt of een een grote tuin: voor de lavendel vind je altijd wel een mooi plekje. Aan het einde van de maand komen de eerste paarse bloemen al in bloei. De geur die deze bloeiende bloemen geven, is niet alleen verleidelijk voor mensen. Ook op dieren hebben deze bloemen en planten een grote aantrekkingskracht. Zet een bloeiende lavendel op het terras en binnen korte tijd vliegen er al bijen en vlinders omheen. Lavendel snoei je het best na de bloei en in de warme maanden, zodat de pas gesnoeide takken niet bevriezen.

Vaste planten in bloei

Vaste planten vormen de basis van je tuin. In de winter geven ze je tuin wat groen en in de lente- en zomer komen ze langzaamaan in bloei. Juni is de maand dat onder andere de zonneroosjes, het kattekruid en de oosterse papaver mooie bloemen laten zien. Ook de pioenroos staat nog even in bloei. Al is juni wel de laatste maand dat deze pioenroos bloemen laat zien. Daarna moet je weer bijna een jaar wachten voor de eerste knoppen uitkomen.

Een zomertuin vol met zomerbloeiers

Als je een tuin hebt, moet je altijd vooruitdenken. Maar dat valt natuurlijk niet altijd mee. Zo kun je er in juni zomaar achterkomen dat je tuin toch minder kleurrijk wordt dan je had gehoopt. Niet getreurd! Bij Tuincentrum Van Eeckhaut kun je nog genoeg zaden kopen van eenjarige zomerbloeiers, zoals het leeuwenbekje en ridderspoor. Als je ze nu zaait, komen ze deze zomer al in bloei. Wij geven je er zelfs professioneel tuinadvies bij zodat je zeker weet dat je de komende maanden volop kunt genieten van deze kleurrijke bloemen.

Wil je jouw tuin opfleuren met een paar extra geurige en kleurige zomerbloeiers? Kom dan gerust eens langs bij Tuincentrum Van Eeckhaut en laat je verrassen door ons uitgebreide aanbod bloemen en planten!

Bron foto: Wikipedia