Nu het zomer is, ga je de komende maanden waarschijnlijk veel tijd doorbrengen op je balkon of terras. En dan is het natuurlijk wel zo gezellig als er een paar mooie bakken met bloemen staan.

Op zoek naar de perfecte bloembak

Voordat je op bloemenjacht kunt, heb je eerst een paar geschikte bloembakken of -potten nodig. Van kunststof tot hout of stoer aluminium: er is keuze genoeg. Het beste kun je kiezen voor een neutrale kleur. Zo weet je zeker dat het de bloemen zijn die de meeste aandacht trekken. Let er wel op dat je een bloembak neemt waarbij het overtollige water weg kan. Anders is de kans groot dat de bloemen deze zomer niet overleven.

Wat wordt de kleur?

Nu is het tijd om de bloembakken te vullen. Er zijn genoeg bloemen en planten verkrijgbaar waarmee je het terras tijdens de zomermaanden kunt opfleuren. Petunia’s, lobelia’s, vlijtige liesjes, fuchsia’s en ijsbloemen (oftewel de dorotheanthus) zijn bijvoorbeeld erg populair. De meeste van deze bloemen zijn te koop in meerdere kleuren. Toch is het wel verstandig om je te beperken tot maximaal twee of drie verschillende tinten. Op deze manier ontstaat er een echte eenheid.

Een mooi samenspel van bloemen

Elke bloem heeft zo haar eigen charme. De ene soort is geliefd vanwege de meerkleurigheid, terwijl de andere soort juist opvalt door de vele kleine bloemen die rijkelijk bloeien. Als je zelf aan de slag gaat, kijk dan eerst goed naar datgene waarmee de bloem of plant zich onderscheidt van andere soorten. Heeft het opvallend kleine of grote bloemen? Groeit het hoog in de lucht of blijft het laag bij de grond? Door wat variatie aan te brengen, zie je al snel dat de bloemen elkaar versterken. Het wordt een mooi samenspel waar je de hele zomer van mag genieten.

Vergeet het groen niet

Bloembakken zijn vaak lekker kleurrijk. Maar toch moet je ook niet vergeten om hier en daar wat groen toe te voegen. Combineer je blauwe, witte, gele of roze bloemen eens met een laag soort siergras. Dit geeft meteen een bijzonder eindresultaat. Ben je inmiddels geïnspireerd geraakt? Bij Tuincentrum Van Eeckhaut vind je een grote variatie aan bloemen en planten zodat je eenvoudig je eigen bloembakken kunt samenstellen.