Op zondag 5 en maandag 6 april is het weer Pasen. Traditioneel is dit een feest dat je gezellig met het gezin of zelfs de hele familie viert. Voor wat extra sfeer in huis mag de kleur geel natuurlijk niet ontbreken. Met een paar gele bloemen en planten fleur je de paasdagen gelukkig helemaal op!

Pasen: een feest vol tradities

Zo rond de paasdagen worden de winkels overspoeld met paashazen, eieren én de kleur geel. En ook in ons tuincentrum voert geel de boventoon. Geel is de kleur van de zon, het licht en het wordt geassocieerd met de lente en nieuw leven. Een betere kleur kun je je tijdens de paasdagen dus niet bedenken. Maar het christendom kent nog een andere associatie, namelijk die van verraad en afgunst. En dat is precies wat er in het klassieke paasverhaal centraal staat. Hoewel de meeste mensen Pasen tegenwoordig zien als een moment om gezellig samen te zijn, staat het feest wel bol van de tradities. Want wat is Pasen zonder de paashaas en een paar eieren? En wat dacht je van traditionele bloemen als narcissen, hyacinten en tulpen? Eigenlijk passen deze voorjaarsbloemen toch perfect in dit plaatje.

Een vrolijk Pasen met narcissen en hyacinten

Gele bloemen en planten maken je huis meteen gezellig. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om je ontbijttafel te versieren met narcissen? Zelfs vroeg in de ochtend word je al vrolijk van deze opvallende bloemen. En het hoeft niet eens veel moeite te kosten. Want een grote pot narcissen midden op de eettafel, is al voldoende om die fijne paassfeer te creëren. Nog zulke traditionele bloemen die het goed doen rond de paasdagen, zijn hyacinten. In ons tuincentrum zijn ze in verschillende kleuren verkrijgbaar, waaronder in het geel. Een extra voordeel is dat ze meteen lekker ruiken. Zo wordt het in een handomdraai gezellig in huis.

gele narcis, lente, pasen

Bloemen en planten voor je gastvrouw

Pasen is bij uitstek hét moment om samen met familie door te brengen. Misschien ben je wel uitgenodigd voor het diner of mag je plaatsnemen bij een uitgebreide brunch. In dat geval kun je natuurlijk niet met lege handen aan komen zetten. In ons tuincentrum vind je de mooiste bossen met gele bloemen. Zo doet een bos met gele tulpen het altijd goed. Tulpen zijn echte brengers van het voorjaar en ze passen dus perfect bij deze tijd van het jaar. Wil je je gastvrouw eens echt verrassen? Kies dan voor een mooi gemengd boeket vol met gele voorjaarsbloemen.

Een beetje Pasen in je tuin

Samen ontbijten of dineren is natuurlijk leuk. Maar de paasdagen zijn eigenlijk niet compleet zonder dat je met het hele gezin eieren hebt gezocht in de tuin. En dan wil je buiten ook een paar gele bloemen en planten hebt staan. De gele anemoon is zo’n plant die perfect in je tuin past. De anemoon bloeit in de maanden maart tot en met mei zodat je tijdens de paasdagen een zee van gele bloemen in je tuin hebt staan.

Kun je niet wachten om je huis te versieren met deze mooie gele bloemen? Kom dan langs bij Tuincentrum Van Eeckhaut. Ons tuincentrum is open op zondag. Zo heb je alle tijd om deze leuke bloemen en planten in huis te halen!