December is dé tijd om een paar bijzondere planten uit te zoeken. In de gezellige feestmaand versier jij je huis en tuin met deze echte winterplanten!

Kerstbomen voor binnen en buiten huis

Wie aan kerst denkt, ziet meteen een paar rijkelijk versierde kerstbomen voor zich. En natuurlijk kun jij in december ook niet zonder een eigen exemplaar. Maar hoewel er tegenwoordig genoeg kunstbomen van goede kwaliteit te koop zijn, gaat er toch niets boven echte kerstbomen in huis. De pure dennengeur van deze kerstbomen zorgt meteen voor sfeer. Toch hoef je deze sparren natuurlijk niet alleen in de woonkamer een mooi plekje te geven. In de tuin passen ze namelijk net zo goed. Om de sparren in de tuin om te toveren tot kerstbomen versier je ze met een paar sfeervolle lampjes. Want waarom zou je je tuin niet extra gezellig maken tijdens de kerst? Met zo’n mooie tuin krijgt iedereen zin in de feestdagen.

De kerstcactus voor sfeervolle feestdagen

Er zijn van die planten die dol zijn op de wintermaanden. De kerstcactus is zo’n plant waar je in deze tijd van het jaar heel wat plezier aan kunt beleven. De kerstcactus is een vetplant, maar niet zomaar één. Want het grote voordeel van de kerstcactus is dat deze in de winterperiode volop in bloei is. Door de kleurrijke bloemen heb je een unieke plant die de kamer zelfs in deze donkere maanden helemaal opfleurt. Rode, roze, witte, paarse of zelfs oranje bloemen brengen altijd een vrolijke sfeer in huis. En zorg je er goed voor dan kan de plant zelfs 20 tot 30 jaar oud worden. Zo heb je elke kerst weer volop plezier van je kerstcactus.

amaryllis

Ontdek de veelzijdigheid van de amaryllis

De amaryllis, oftewel de Hippeastrum, is weer volop te koop. December is de maand dat de amaryllis echt op zijn mooist is. Door de unieke vorm heeft deze plant op velen een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Elk huis fleurt dan ook op van de trompetvormige bloemen en de opvallende dikke stengel. De kleur van de bloemen varieert van wit tot roze of zelfs oranje. En helemaal bijzonder zijn de bloemen die een eigen combinatie van deze kleuren hebben. De meeste mensen kennen de amaryllis als kamerplant. En in de winter kan de plant inderdaad niet overleven in de tuin. Zodra de bloemen zijn uitgebloeid en de temperaturen weer beginnen te stijgen, kun je de amaryllisbol toch prima in de tuin zetten. Maar in december geniet je gewoon nog even van de amaryllis in je huiskamer.

Een mooie tuin met wintergroene varens

Elk seizoen heeft zo zijn eigen charme. Hoewel december nu eenmaal geen maand is waarin je volop kleur in de tuin hebt, wil dat niet zeggen dat deze saai moet zijn. Groene planten maken je tuin gezellig en sfeervol. Wintergroene varen zijn van die planten die het tijdens de koude maanden goed doen. Deze sterke planten kunnen onder alle weersomstandigheden overleven. Heb je schaduwrijke plekken in de tuin waar de zon zich amper laat zien? Zelfs dan groeien de wintergroene varens prima. Je kunt zowel laagblijvende als hoog opgroeiende varens kopen. Hierdoor zijn ze een mooie aanwinst voor elke tuin.

kerstroos

De kerstster en de kerstroos: echte planten voor de feestdagen

De naam zegt eigenlijk alles al. Want behalve kerstbomen zijn zowel de kerstrozen als de kerststerren zijn perfecte planten voor de feestdagen. De kerstroos kun je overal in de tuin planten. Of je nu een plek in de zon hebt of dat het half in de schaduw staat: de kerstroos bloeit overal. Zelfs sneeuw en vorst hebben geen invloed op de kwaliteit van deze plant. Een andere geliefde plant in december is de kerstster. Ideaal om cadeau te doen aan familie of vrienden. De kerstster staat namelijk symbool voor liefde en geluk. Het nieuwe jaar kan niet beter beginnen!

Bij Tuincentrum Van Eeckhaut vind je de mooiste bloemen en planten voor de sfeervolle decembermaand. Wil jij je woning en tuin versieren met een paar kerstbomen? Of heb je vast een mooi plekje gereserveerd voor de amaryllis? Kom dan gewoon eens bij ons langs.