Pasen komt er weer aan! Deze feestdag is een mooie gelegenheid gezellig samen te zijn met je familie. Een feestelijk gedekte tafel hoort hier uiteraard bij. Terwijl de kinderen en kleinkinderen op zoek gaan naar de verstopte paaseitjes, genieten de anderen van je creatieve werk met bloemen. In dit artikel geven we je enkele tips om te bloemschikken voor Pasen.

Verwerk de bloeiers van april in je paasboeket

Begin april bloeien er veel soorten planten en heesters. Denk maar aan paaslelies, tulpen in alle geuren en kleuren of mooie krokusjes in de tuin. Alle bloeiers kun je verwerken in een origineel paasboeket. Je kunt verschillende types snijbloemen in een vaas combineren. Daarbij mag je gerust uiteenlopende groottes gebruiken. Om het geheel een feestelijke toets te geven plaats je er enkele takken van krulwilgen bij. Daaraan kun je dan met korte lusjes paaseitjes ophangen.

Gebruik takken en bloemen uit je eigen tuin

Kijk zeker in je eigen tuin voor inspiratie. Maart en april zijn maanden waarin je heesters of fruitbomen snoeit. Met de takken die je hierbij krijgt, kun je direct creatieve composities maken. Denk maar bijvoorbeeld aan de rechte dunne takken van een appelboom. Deze plaats je dan bijvoorbeeld in een smalle glazen vaas. Vervolgens verwerk je er kleurige raffia in. Met deze natuurlijke materialen kun je ook een mooie natuurlijke cache-pot maken.

De kinderen mogen ook meewerken

Omdat Pasen een echt familiegebeuren is, kun je ook het hele gezin betrekken bij het bloemschikken voor Pasen. De kleinsten kunnen bijvoorbeeld eitjes schilderen in lentekleuren. Deze eitjes leg je dan op Pasen in een grote glazen schaal die je op tafel plaatst.
Er bestaat trouwens een hele lange en mooie traditie op het vlak van het beschilderen van eieren. In de Oost-Europese landen zoals Roemeniƫ leeft dit heel sterk. De oorsprong hiervan ligt in de orthodoxe kerk.

Met snijbloemen, takken, raffia, lintjes en beschilderde eieren heb je alle ingrediƫnten om naar hartenlust te bloemschikken voor Pasen. Wens je nog meer tips en advies, kom dan zeker eens langs in het tuincentrum Van Eeckhaut. Je bent er steeds welkom!