Snijbloemen, ooit stonden ze nog mooi te bloeien in de volle grond, nu staan ze te stralen in een sierlijke vaas in je woonkamer. Als snijbloemen goed verzorgd en behandeld worden, blijven ze zeer lang goed. Maar wat is het geheim?

Het uitkiezen van de bloemen

Snijbloemen, bloemen, Van Eeckhaut

Elke dag komt onze bloemenleverancier langs met een vrachtwagen volgeladen met verse bloemen. Vol ongeduld staat Helga hem op te wachten. Het is dan aan haar om zorgvuldig uit te kiezen welke bloemen ze die dag wil hebben en hoeveel van elke soort. Na haar nauwkeurige selectie worden de bloemen naar binnen gebracht en is het tijd om ze schoon te maken.

Het schoonmaken van de bloemen

Ellen en Helga zijn dagelijks een hele voormiddag bezig met het schoonmaken van de bloemen. Dat is dan ook een heel karwei. Eerst snijden ze per bussel bloemen de uiteinden ruw af. aansnijden snijbloemenNadien behandelen ze elke bloem nog eens afzonderlijk. Het is immers belangrijk om bij elke bloem het uiteinde schuin af te snijden zodat ze goed water kunnen opnemen. Houterige stelen van bijvoorbeeld een solidaster of chrysant breken we af, voor de wat dikkere stelen gebruiken we een snoeischaar en voor alle andere snijbloemen gebruiken we een scherp mes. Met een gewone schaar zouden de stelen platgeknepen worden waardoor ze net minder water kunnen opnemen.

Leuk weetje: bij rozen snijd je de stelen best af met een mesje, niet met een snoeischaar.

Het bewaren van de bloemen

Snijbloemen, bloemen, vers water, Van Eeckhaut

Bij ons worden de bloemen na het aansnijden onmiddellijk in vers water gezet en in de koelruimte geplaatst. We hebben geen koelkast maar een koelruimte. Daarin is het iets warmer en dat is beter voor de snijbloemen. Hier wachten ze tot ze iemand kunnen gelukkig maken in een boeket, afzonderlijk of in een bloemstuk.

 

De bloemen krijgen een nieuwe thuis

Helga en Ellen staan altijd klaar om je bij te staan met raad en daad. Een gouden tip: snijd de uiteinden van de bloemen als je thuis komt zelf nog eens schuin aan voordat je ze in een vaas zet. De bloemen blijven dan nog zo lang vers en mooi.

Onze snijbloemen leggen dus een hele weg af voordat ze bij jou thuis in die schitterende vaas belanden. We proberen er steeds voor te zorgen dat je er zo lang mogelijk kunt van genieten.

Kom dus zeker eens langs om ons ruime assortiment aan snijbloemen te bewonderen.