De lente is in volle gang. Dit is meteen hét moment is om éénjarige bloemen in de tuin te planten. Wacht alleen wel tot die belangrijke datum van 15 mei geweest is.

IJsheiligen

Zodra buiten de zon begint te schijnen, fantaseren we meteen over warme zomers en lekkere lange dagen in de tuin. Maar in de eerste helft van mei kan het ‘s nachts nog behoorlijk koud worden. Zelfs nachtvorst is in deze periode niet ongewoon. En iedere tuinliefhebber weet dat vorst funest is voor jonge planten en ontluikende bloemknoppen. Het is dus verstandig om pas te planten nadat de vorst definitief het land uit is. Oftewel: wacht tot de periode van IJsheiligen (11 tot en met 15 mei) voorbij is. Hierna kun je met een gerust hart je éénjarige planten in de grond zetten.

Welke éénjarigen zet jij in de tuin?

Vanaf half mei is er heel wat werk te doen. De niet-winterharde kuipplanten kunnen naar buiten, en de éénjarige bloemen en planten moeten gezaaid of geplant worden. Maar weet je al met welke éénjarigen jij je tuin dit jaar op wil fleuren? Bij Tuincentrum Van Eeckhaut heb je wat dat betreft heel wat keuze. Zo doen het vlijtig liesje, de dahlia en het leeuwenbekje het bijvoorbeeld altijd goed. Of kies je liever voor de aster, de begonia, petunia of de geurige bloemen van de calendula? Het maakt niet uit waar je voorkeur naar uitgaat. Want met deze bloemen en planten ziet je tuin ziet er de komende maanden weer prachtig uit.

Denk aan de moestuin!

De datum van 15 mei is niet alleen belangrijk voor de gewone tuin. Want het einde van de vorstperiode betekent bovendien dat de planten voor je moestuin naar buiten kunnen. De stekjes die je in de vensterbank had staan, kunnen de grond in. De courgettes, pompoenen, tomaten en de dille krijgen nu de kans om zich te ontwikkelen tot volwaardige planten. Over een poosje kun je ongetwijfeld genieten van een heerlijke maaltijd uit eigen tuin. Wat wil je nog meer?