De afgelopen maanden heb je hard gewerkt om de tuin zomerklaar te maken. En dat is te zien. De bloemen bloeien volop, het terras is gezellig ingericht en het gras staat er mooi bij. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je nu niets meer hoeft te doen.

Wel of niet snoeien?

Snoeien roept vaak veel vragen op. Want moet je in de zomermaanden nog een keer met de snoeischaar rond of toch niet? Er zijn een paar bloemen en planten die inderdaad een snoeibeurt nodig hebben. De rozenstruik is misschien wel het bekendste voorbeeld. Deze tuinplanten worden in drie fases gesnoeid: in het voorjaar, de zomer én de herfst. De zomersnoei is dan vooral bedoeld om de bloeiperiode zo lang mogelijk te verlengen.

Mooie volle hagen

In je tuin wil je graag een beetje privacy. Een mooie volle heg is dus zeker een waardevolle toevoeging. Om dit voor elkaar te krijgen, moeten veel hagen in juli of augustus gesnoeid worden. Dit geldt overigens niet voor alle soorten. Daarom is het altijd verstandig om advies in te winnen bij Tuincentrum van Eeckhaut. Let goed op als je gaat snoeien, vooral als je een wondje aan je vingers hebt. Bepaalde hagen kunnen namelijk giftig zijn.

Vergeet deze tuinklussen niet

Er zijn nog meer tuinklussen waar je deze zomer wat tijd voor vrij moet maken:

  • Geef de potplanten dagelijks water.
  • Onkruid groeit deze maanden extra snel. Haal het dus regelmatig weg.
  • Verwijder elke week de uitgebloeide bloemen. Dit bevordert de groei.
  • Strooi extra mest in de border en over het gras.

Verder moet je natuurlijk vooral genieten van je mooie zomertuin!