Wil je jouw bloemen en/of planten in een mooie plantenbak plaatsen? Ga dan voor de juiste plantenbak die voldoet aan de noden van jouw bloemen en planten. Ontdek er hier alles over.

Hoe kies je de juiste plantenbak?

De wereld van planten, bloemen en bomen is op zijn minst divers te noemen. Het zal jou dan ook niet verbazen dat verschillende soorten en types planten, bloemen en bomen andere noden hebben. Het is van essentieel belang hier voldoende rekening mee te houden als je ze in bakken wilt zetten. Enkel de juiste plantenbak zal toelaten dat jouw planten zullen groeien en bloeien zoals het hoort. Planten- en bloembakken bestaan in allerlei formaten, vormen en materialen. Er zijn dan ook een aantal belangrijke parameters om te overwegen.

Geef jouw planten voldoende ruimte

De grootte van de plantenbak is belangrijk omdat niet elke plant evenveel ruimte en grond nodig heeft om te kunnen groeien. De planten moeten een sterk gestel van wortels kunnen ontwikkelen en daarvoor is voldoende potgrond nodig die de plant voorziet in essentiële voedingsstoffen. Kleine bakken zijn ideaal om jonge plantjes te kweken. Grote potten zijn ideaal voor grotere planten, struiken en zelfs bomen dewelke meer water moeten kunnen opnemen. Planten moeten ook water kunnen afgeven als er te veel is. Daarom dienen er in de bak ook drainagegaten aanwezig te zijn in de bodem ervan. Dit is heel belangrijk bij planten die buiten staan en vaak met regen worden geconfronteerd.

Materiaalkeuze

Ook de keuze van het materiaal speelt een rol, al is het formaat van de bak bepalend. Planten die het jaar door in weer en wind staan, zijn best bestand tegen dit ongure weer. Vorstvrije materialen zijn hier dan ook een must. Voor plantenbakken die voortduren in de volle zon staan, is een bestendigheid tegen UV-stralen belangrijk.

Veelgebruikte materialen zijn kunststof, keramiek, aardewerk en zink. Maar ook samengestelde materialen worden alsmaar populairder.

Tuincentrum Van Eeckhaut: topkwaliteit en service

Bij Tuincentrum Van Eeckhaut ben je aan het juiste adres voor alles wat met jouw tuin en aanplantingen te maken heeft. Dit familiebedrijf is gevestigd in Oostakker en bestaat nu meer dan 50 jaar. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een heus begrip in Gent en omstreken. Je kunt er terecht voor een uitgebreid aanbod aan bloemen, planten, bomen, tuingerief en decoratie. Bovendien kun je er steeds genieten van eenvoor advies en vragen. Het personeel staat steeds klaar voor jou.

Pas de grootte en het materiaal aan naar de aard van je plant!