Rozen blijven ontzettend populair en ze fleuren je hele tuin of terras op. Ze zijn er in alle kleuren en soorten en geven een extra zomers gevoel aan de tuin. Nu is het zelfs het het uitgelezen moment om rozen aan te kopen!

De rozen bij Tuincentrum Van Eeckhaut zijn nu volop in knop en beginnen de eerste bloemen te tonen. Een beter moment om deze rozelaars als terras- of als potplant aan te schaffen en om er optimaal van te genieten, bestaat haast niet! Tuincentrum Van Eeckhaut heeft een ruim assortiment aan kleurige rozen in de winkel staan!
IMG_9788
Snoeien

Voor degenen die nog rozelaars van voorbije jaren in de tuin hebben staan, is het de tijd dan weer aangebroken om de snoeischaar uit het tuinhuisje te halen. Het snoeien van de rozelaars is belangrijk om jouw rozen in evenwicht te brengen en ze opnieuw een harmonieuze vorm te geven.

De winter brengt aan de meeste rozelaars veel sporen van dode hout toe. Dat dode hout is te herkennen aan de bruine gekleurde tak die overgaat in een zwarte kleur. Die mogen verwijderd worden. De bedoeling van het snoeien is om de rozelaar opnieuw luchtig te maken zodat het licht het middelpunt van de rozelaar bereikt.

_MG_9774