Het begint al behoorlijk koud te worden buiten en op sommige plaatsen duikt de eerste kersversiering al op. Ook bij Tuincentrum Van Eeckhaut kan je er niet meer naast kijken. Naast sfeervolle kerstdecoratie kan je vanaf maandag 25 november bij ons ook terecht voor een mooie kerstboom. Je kunt kiezen uit de picea omorika, de nordmann en de abies fraseri. We lichten er hier twee toe.

 

Kerstbomen, Kerstmis, Kerst, bomen, Nordmann, Picea Omorika, picea abies, fijnspar, Tuincentrum Van Eeckhaut, Van Eeckhaut, tuincentrum

De blauwe kerstspar

In ons assortiment: de picea omorika, beter gekend als de blauwe kerstspar. Deze groene spar met blauwe schijn kan je verkrijgen in verschillende formaten: van 0,5m hoog tot 2,5m. Kleinere exemplaren zijn ideaal voor de woonkamer, de iets grotere staan dan weer mooi in een etalage of inkomhal. Je kan jouw exemplaar zelf komen uitkiezen.

 

Tuincentrum Van Eeckhaut, Van Eeckhaut, tuincentrum, kerstbomen, kerstmis, kers, bomen, picea omorika, picea abies, fijnspar, nordmann

Een kerstboom van topkwaliteit

Wat is er zo speciaal aan deze blauwe kerstspar? Eerst en vooral is dit een zeer mooie boom qua kleur en qua vorm. Daarnaast behoudt hij zijn naalden heel goed, in tegenstelling tot de picea abies of fijnspar. Deze kerstboomsoort gaat met andere woorden zeker een hele tijd mee.

 

De Nordmann

Daarnaast behoort ook de Nordmann tot ons assortiment, zowel in pot als afgezaagd. In de pot zitten gaten, waar de wortels doorheen kunnen groeien. Wil je de boom verpotten, dan knip je de wortels rond de pot gewoon af. Op deze ecologische manier kan je de Nordmann dus snel verpotten.

Tuincentrum van Eeckhaut, Van Eeckhaut, tuincentrum, kerstbomen, kerst, kerstmis, bomen, picea abies, picea omorika, fijnspar, blauwe spar

Vermijd scheve kerstbomen met de Baumfix

Niemand heeft graag een scheve kerstboom in zijn woonkamer staan. Gelukkig bestaat er nu zoiets als de Baumfix: een steunvoet voor afgezaagde kerstbomen. Je vult de voet op met water, plaats de boom in de opening en spant de draad aan tot de de boom stevig staat. Hierin passen stammen met een diameter van 4 tot 12cm. Erg handig!

Voor een mooie en lang houdbare kerstboom moet je bij Tuincentrum Van Eeckhaut zijn. Bovendien kan je bij ons je kerstboom betalen met ecocheques.

Kom snel jouw exemplaar uitkiezen. Wij staan voor je klaar met advies op maat en interessante tips.