Voor je tuin is het voorjaar eigenlijk de mooiste tijd van het jaar. Zeker in april zijn er al heel wat bloemen en planten in bloei. Met zo’n kleurrijke tuin krijg je echt zin om naar buiten te gaan!

Zoek de zon op met de pioenroos

Een tuin ziet er nooit hetzelfde uit. Het ene moment staan de krokussen in bloei en de volgende maand steken de hyacinten de kop op. Veel bloemen en planten zijn na twee maanden wel uitgebloeid. Maar dat geldt niet voor de pioenroos. Deze fleurige bloemen bloeien van april tot en met juli zodat ze in het hele voorjaar een echte aanwinst voor je tuin zijn. De pioenroos valt op door de grote bloemen in bijvoorbeeld wit, roze of rood. En die vrolijke kleuren komen je meteen al tegemoet zodra je de tuin inloopt. Pioenrozen zijn winterhard en als je ze goed verzorgt kunnen ze zomaar 20 jaar oud worden. Zorg er wel voor dat je deze bloemen en planten een mooie plek in de zon geeft. Daar zijn ze namelijk dol op!

z14166420Q,omieg-wschodni

De voorjaarszonnebloem: een favoriet voor velen

In ons tuincentrum vind je heel wat kleurrijke bloemen en planten die in april op hun mooist zijn. De voorjaarsbloem, oftewel de Doronicum orientale, is zo’n bloem die deze maand volop in bloei is. Wie de plant eens goed bekijkt, ontdekt al snel dat de gele bloem eigenlijk meer weg heeft van een margriet dan van een zonnebloem. Niet vreemd dus dat deze bloem in de volksmond ook wel voorjaarsmargriet wordt genoemd. Het leuke van deze voorjaarszonnebloem is dat het weinig tijd en vakmanschap vereist. De bloem gedijt op elke ondergrond; een beetje mest en water is al voldoende om een goed resultaat te krijgen. Maar je wilt natuurlijk niet alleen in je tuin genieten van het mooie voorjaar. Gelukkig is de Doronicum orientale net zo goed te gebruiken als snijbloem. Deze bijzondere voorjaarszonnebloem is niet voor niets een favoriet onder veel plantenliefhebbers.

De blauwe regen

Met een paar kleine bloemen en planten uit ons tuincentrum kun je al een echte lentetuin creëren. Mag het voor jou wel wat groter en opvallender? Kies dan voor de  blauwe regen in je tuin. Dit is een grote klimplant die meteen de aandacht trekt. Zeker op het moment dat de blauwe regen in bloei staat, kun je niet om de plant heen. Aan de klimplant hangen grote violetblauwe bloemtrossen die in april uitbundig bloeien. Omdat deze klimplant zeker een paar meter hoog wordt, heeft het wel wat ondersteuning nodig. Het beste kun je de blauwe regen dan ook langs een pergola of een muur planten zodat het stevig op zijn plek blijft staan. Let er wel op dat de takken, peulen en zaden van de blauwe regen giftig zijn. Op zich is dit voor de mens geen probleem, maar je kunt deze bloemen en planten beter niet bij een vijver plaatsen. Bij ons tuincentrum hebben we ook roze of witte blauwe regens.

voorjaarsbloeier, japanse azalea

Een echte voorjaarstuin met deze bloemen en planten

April is een maand waarin er veel te beleven valt in je tuin. In ons tuincentrum zijn tal van bloemen en planten te vinden waarmee je gemakkelijk een kleurrijke tuin creëert. De judaspenning is zo’n plant die met zijn mooie paarse bloemen een bijzondere plek in je tuin inneemt. En de Japanse azalea? Deze populaire plant mag natuurlijk niet in je tuin ontbreken. Want in april komen de eerste felrode, roze, witte of blauwe bloemen tevoorschijn die je tuin meteen volop opfleuren. Dit geldt ook voor de rhododendron.

Bij Tuincentrum Van Eeckhaut vind je de mooiste bloemen en planten voor het voorjaar. Maar als je een tuin hebt, moet je ook altijd een paar maanden vooruit denken. Zie je in de zomermaanden een mooie kleurrijke tuin voor je, dan is het in april tijd om de eenjarige zomerbloeiers te zaaien. De beste zaden koop je natuurlijk bij Tuincentrum Van Eeckhaut.

Bron foto’s: www.paeoniapassion.com ; www.publicdomainpictures.net ; www.e-ogrody.pl