September is één van de mooiste maanden van het jaar. De tuin is er in ieder geval dol op. En deze handige tuintips zorgen ervoor dat alles er piekfijn uitziet.

Vergeet niet te sproeien!
Het is een warme nazomer. Heerlijk natuurlijk, maar het heeft wel effect op je tuin. Door het gebrek aan regen is de grond namelijk nog vrij droog. Je moet nu dus meer sproeien dan je normaal in de herfst gewend bent. Dit geldt zowel voor de border als voor het gras. Want je wilt uiteraard niet dat de grasmat nu al dorre plekken krijgt.

Ga op zoek naar nieuwe bloemen en planten
In deze tijd van het jaar komt de tuin een beetje tot rust. De meeste zomerbloeiers zijn (bijna) uitgebloeid en het zijn vooral de vaste planten die de komende maanden voor kleur moeten zorgen. Toch is september zeker een geschikte maand om nog een paar nieuwe bloemen en struiken aan te schaffen. Zo kunnen de heesters en coniferen binnenkort geplant worden en ook de voorjaarsbloeiende bloembollen mogen de grond in. Wil je de tuin meteen al van wat extra kleur voorzien? Bij Tuincentrum Van Eeckhaut vind je een groot aantal viooltjes en andere najaarsbloeiers.

Zo maak je je tuin diervriendelijk
In de herfst breekt vanzelf het moment aan dat de tuinmeubels weer naar binnen gaan. Maar dat betekent niet dat de gezelligheid uit je tuin verdwijnt. Er zijn genoeg dieren die er de komende maanden graag wat tijd doorbrengen. Het kost maar weinig tijd en moeite om je tuin diervriendelijk te maken.Kijk gewoon eens kritisch naar de planten die in je tuin staan. Vogels zijn namelijk dol op bessen, terwijl bijen en hommels vaak te vinden zijn op de lampenpoetser, zonnehoed en andere bloemensoorten. Insectenhotels zijn ook een waardevolle toevoeging aan je tuin. En vallen er bladeren op het gras of tussen de planten? Laat die dan gewoon liggen. Kleine insecten voelen zich heerlijk in een tuin die niet al te netjes is opgeruimd.

Kleine klussen voor september
Tot slot willen we je nog wat extra tuinadvies meegeven:

September is de ideale maand om gras te zaaien.
Nu de lavendel is uitgebloeid, moet je deze flink terugsnoeien. Begin volgend jaar komen er dan weer mooie bloemen aan.
Heb je nog tomaten in de moestuin staan? Knip dan de bladeren weg zodat het rijpingsproces wordt versneld.
Creëer een mooie herfstsfeer door een paar kalebassen en pompoenen in je tuin te leggen.

Succes!