Er zijn tal van geschenken die passend zijn met Valentijn. Zo is iedereen wel blij met een flesje parfum, een dinertje in een leuk restaurant of een weekendje weg. Maar de absolute topper, die overigens perfect met andere cadeautjes gecombineerd kan worden, is een mooi boeketje rozen.

Ben je het type dat voor de klassieke rode rozen kiest, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Hou je er echter van om eens origineel uit de hoek te komen, let dan goed op welke kleuren rozen je in het tuincentrum gaat halen. Net als bij de meeste bloemen en planten geldt bij rozen namelijk ook dat elke kleur zijn eigen symboliek kent. En die kan je maar beter niet door elkaar halen!

Let op voor deze missers

Donkerblauwe of zwarte rozen behoren tot de categorie van de bloemen die absoluut niet gepast zijn voor Valentijn. Beide staan symbool voor de dood en wellicht is dat niet de boodschap die je aan je geliefde wil meegeven op de dag van de liefde. Vind je deze kleuren helemaal geweldig bij rozen, dan wacht je best tot je een bezoekje aan het kerkhof brengt. Wie ze voor Valentijn geeft, ziet zijn relatie ten dode opgeschreven.

boeket rozen, boeketje rozen, roos, gele rozen, roze rozen

Een andere misser is het gemengde boeket. Veel mensen denken dat een mengeling van kleuren niet anders dan gepast kan zijn. Er zit een waaier aan betekenissen in, de kans dat de lievelingskleur van je geliefde aanwezig is, is groot en het valt zeker op. In werkelijkheid echter, zegt een gemengd boeket rozen maar één ding, namelijk dat je het allemaal niet goed weet. Ik mag je wel graag, maar niet genoeg om je een boeket rode rozen te geven. Een boodschap die je zeker niet wil geven.

Als laatste laat je het boeket witte rozen ook beter achterwege. Hoewel wit een kleur is die door veel mensen in verband gebracht wordt met het huwelijk, is dat niet wat je uitdraagt met een boeket witte rozen voor Valentijn. Witte rozen staan symbool voor een mooi einde of een nieuw begin. In dit geval dus het einde van je relatie.

Hoe moet het dan wel?

De klassieker der klassiekers blijft een goede keuze. Een groot boeket rode rozen vertelt je geliefde hoe gek je op haar bent. Kies je bovendien voor rozen met een lange steel, dan sla je de nagel op de kop. De lengte van de steel zegt namelijk iets over de diepte van je gevoelens. Je moet er natuurlijk niet mee overdrijven, maar als het tuincentrum rozen met een lange steel heeft, is dat altijd een aanrader.

Maar goed, je wilde graag iets origineels doen nietwaar? Wat dacht je dan van roze rozen? Ze staan symbool voor plezier, waardering, bewondering en vrolijkheid. Allemaal zaken waarmee je geliefde toch graag in verband gebracht wordt. Misschien zijn ze net iets minder romantisch dan hun rode tegenhangers, maar ze zullen zeker gewaardeerd worden.

mix, combinatie, combineer, rozen, tulpen

Een andere optie zijn de gele rozen. Wanneer je al geruime tijd in een relatie zit, komen ze wellicht vreemd over, maar voor de ontluikende liefde zijn ze de perfecte keuze. Gele rozen vertellen je geliefde iets over blijdschap, vriendschap en feestelijkheid. Ze zijn een luchtige manier om kleur te bekennen zonder dadelijk een liefdesverklaring uit te schreeuwen.

Ten slotte

Als laatste kun je er ook voor kiezen om een enkele roos te geven voor Valentijn. Dit kan symbolisch een mooie betekenis hebben en de rode roos wordt weleens geapprecieerd, maar het zegt vooral dat je het niet de moeite vond om een volledig boeket te kopen. In dit geval zeg je het dus beter met een heleboel bloemetjes.

Kom gerust langs voor meer advies!