Wil je de woonkamer op een leuke manier van meer sfeer voorzien en bovendien de lucht in je woning zuiverder maken, dan zijn kamerplanten de oplossing bij uitstek. Je vindt ze in een waaier aan vormen, kleuren en geuren en ze zijn makkelijk te onderhouden.

Waarom kiezen voor kamerplanten?

Iedereen houdt van een woonkamer of woning met een huiselijke, warme sfeer. Kamerplanten spelen een belangrijke rol in de uiteindelijke uitstraling die een ruimte krijgt. Ze brengen gezelligheid met zich mee en je haalt er als het ware een stukje natuur mee in huis. Bovendien zorgen ze ervoor dat de lucht in de ruimte een pak gezonder wordt. Ze voegen zuurstof toe aan je woning en verbeteren het binnenklimaat. En ze ogen natuurlijk gewoon ook mooi. Tal van redenen dus om je huis op te vrolijken met een of meerdere kamerplanten.

Groene of bloeiende kamerplanten?

Binnen het ruime aanbod aan kamerplanten kun je enerzijds kiezen voor de groene en anderzijds voor de bloeiende kamerplanten. De eerste categorie zijn planten die geen bloemen krijgen en dus vooral voor meer groen in je woning zorgen. Een groot voordeel aan deze planten is dat ze erg makkelijk te onderhouden zijn. Er zijn zowel groene planten die je in de zon kunt plaatsen als exemplaren die in een donkere hoek gezet kunnen worden. Ben je niet zeker welke plant het beste zal gedijen in je woning, dan is het goed om informatie te vragen in het tuincentrum. Zo ben je er zeker van dat je lang kunt genieten van je kamerplanten. De tweede categorie zijn kamerplanten die een bloeiperiode kennen. Zij zorgen voor een kleurrijk accent in de ruimte. Hier is het essentieel om goed na te gaan welke kleur de bloemen zullen krijgen zodat ze mooi aansluiten bij je interieur.

Waarom je kamerplanten bij Tuincentrum Van Eeckhaut kopen?

Kamerplanten die goed verzorgt zijn, blijven veel langer mooi. In het tuincentrum worden ze in serres gekweekt op een minimum temperatuur van 17 graden. Dit is ideaal voor de kamerplanten en geeft ze de kans om sterk en gezond te blijven. Bovendien verblijven de planten in een ecologische omgeving. Er wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen en het oppervlaktewater wordt gerecupereerd. Zo ben je verzekert van een optimale kwaliteit. Daarnaast kun je in het tuincentrum ook steeds terecht voor advies en informatie. Je bent er dan zeker van dat je de kamerplanten op de kop tikt die het beste bij jouw woning, interieur en levensstijl passen en dat je ze correct onderhoudt.