Nieuwe perkplanten zijn hét teken dat de zomer echt gaat beginnen. Afrikaantjes, petunia’s, viooltjes en vlijtig liesjes: bij Tuincentrum Van Eeckhaut zijn er in ieder geval genoeg éénjarige zomerbloeiers om uit te kiezen.

Laat je verrassen door ons kleurrijke aanbod

In de zomermaanden breng je veel tijd door in je tuin. En dan is het fijn als je omringd bent door uitbundig bloeiende bloemen. Perkplanten zijn echt de perfecte zomerbloeiers. Deze éénjarige bloemen en planten zijn er in alle soorten en kleuren. Ook bij Tuincentrum Van Eeckhaut is het aanbod groot. Kies bijvoorbeeld voor blauwe lobelia’s, gele leeuwenbekjes, roze fuchsia’s of paarse en witte viooltjes. Het mooiste effect bereik je als je perkplanten met verschillende kleuren gebruikt. Op deze manier krijg je een sfeervolle zomertuin.

Een fijne plek in de zon

Het liefst geniet je de hele zomer lang van een mooie kleurrijke tuin. Dat kan, als je tenminste goed voor je tuinplanten zorgt. Een optimale verzorging begint al bij het uitzoeken van een geschikte plek. Het zal je niet verbazen, maar zomerbloeiers houden van zon. Vooral de lobelia, petunia, salvia, geranium en het leeuwenbekje staan graag op een zonrijke plaats. Heb je een tuin met veel schaduw? Dan kun je kiezen voor onze fuchsia’s, begonia’s, afrikaantjes of de vlijtige liesjes. Deze perkplanten zijn namelijk veel sneller tevreden. Zelfs met een beetje schaduw bloeien ze rijkelijk.

Zo houd je perkplanten mooi

Perkplanten hebben wel wat aandacht nodig. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat ze genoeg water krijgen. Controleer dagelijks of de grond nog vochtig genoeg is. Vooral tijdens de warme, droge periodes hebben de tuinplanten elke dag wel extra water nodig. Nu je toch bezig bent, is het verstandig om meteen de dode bloemen te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat je vlijtige liesjes of petunia’s langer en mooier bloeien. Tot slot adviseren we altijd om wat extra plantenvoeding aan de grond toe te voegen. Zo krijg je sterke bloemen en planten waar je tot het einde van de zomer van kunt genieten.

Wil je meer weten over onze perkplanten? Loop dan gerust eens bij ons binnen. Onze medewerkers vertellen je graag meer over deze fleurige bloemen en planten!