Ben je van plan aanplantingen te doen of nieuwe planten uit te kiezen voor jouw tuin of terras? Twijfel je om potgrond te kopen in plaat van tuingrond? Ontdek hier dan waarom jouw planten met de juiste potgrond optimaal zullen kunnen groeien.

Potgrond voor een goede groei 

Planten kunnen in het begin zeer kwetsbaar zijn en hebben dan ook nood aan een goede voedingsbodem om goed beginnen te groeien. Essentieel zijn: voeding, zuurstof en water. Enkel op voorwaarde dat de verhouding tussen deze 3 groeifactoren optimaal is, zal de plant optimaal groeien. Om jezelf te verzekeren van een uitgebalanceerde samenstelling aan grond is potgrond de ideale voedingsbodem voor jouw planten.

In vergelijking met tuingrond werden aan potgrond bijvoorbeeld ook al extra stimulansen als sporenelementen, mineralen en meststoffen toegevoegd. Bovendien is potgrond, in vergelijking met tuingrond, luchtiger en dat betekent een betere voorziening in zuurstof. Ook het opnemen van water en het opslaan van voedingsstoffen uit de bodem gebeurt veel efficiënter. De planten zullen dus snel en goed kunnen starten met groeien.

Het belang van de juiste potgrond 

Om goed te kunnen groeien hebben planten, net als mensen en dieren, bepaalde factoren die goed moeten zitten. Zo is er nood aan allerlei voedingsstoffen, licht, warmte, zuurstof en water. Nog een belangrijke parameter wat het voedingsmedium betreft is de zuurtegraad van de grond. De zuurtegraad, ook wel pH genoemd, waarbij planten optimaal groeien kan sterk verschillend zijn bij de verscheidene plantensoorten. Het is daarom van belang te weten dat er een breed gamma aan potgrond beschikbaar is bij Tuincentrum Van Eeckhaut.

Met onze jarenlange ervaring en kennis weten wij als geen ander dat planten graag in de juiste potgrond staan om te beginnen met groeien. Om die reden bieden wij dan ook een assortiment potgrond aan dat het mogelijk maakt de ideale voedingsbodem voor uw planten te vinden.

De juiste potgrond voor een optimaal resultaat

Een Rhododendron, azalea japonica, skimmia, pieris of andere zuurminnende planten de tuin? Dan is potgrond met pH 4,5 de aangewezen voedingsbodem om aan de behoefte aan zure componenten in de bodem te voldoen.

Binnen de categorie van perkplanten, geraniums, olijfbomen en terrasplanten is een pH waarde van 6,5 wenselijk.

Ook groenten en kruiden kunnen deze pH van 6,50 of zelfs 7,00 sterk appreciëren. Dit is een neutrale bodem. Voor bomen, struiken en vaste planten gelden dezelfde condities.

Bij Tuincentrum Van Eeckhaut vind je steeds de juiste potgrond voor al uw planten.