Bloemen, planten en decoratie
Antwerpsesteenweg 965
Ma - Vr 9u-12u 13u - 18u, Za- Zo 9u-18u, Dinsdag gesloten

Is uw voortuin toe aan een nieuw gezicht, heeft uw achtertuin gezelschap nodig of zijn uw bloembakken eenzaam? Dan kan u niet anders dan langskomen bij Tuincentrum Van Eeckhaut.

Bloembollen

Zelf prachtige bloemen planten? Onze Bloembollen worden twee keer per jaar aangeboden.
De voorjaarsbloeiers vind je in Tuincentrum van Eeckhaut vanaf begin september en de zomerbloeiers vanaf begin februari.

Bomen

Ons ruim aanbod aan bomen, zowel half- als hoogstam en spilvormen, zijn goed aangepast aan de Belgische bodem- en weersomstandigheden.
Speciale soorten kunnen bij Tuincentrum van Eeckhaut ook verkregen worden op aanvraag!

Bamboe

Bamboe is een verzamelnaam voor een ‘aan grassen verwante plantengroep’ waarvan het overgrote deel wintergroen is. Bamboe is sterk, decoratief en geschikt voor vele standplaatsen.Van bodembedekker tot grote, dichte hagen en indrukwekkende stronken: de mogelijkheden met bamboe zijn groot! En dat laten we je bij Tuincentrum van Eeckhaut graag zien.

Buxus

Tuincentrum van Eeckhaut biedt buxus aan in verschillende maten en snoeivormen. Buxus kan zowel als haag, alleen, als in groep aangeplant worden.
Nog meer ontdekken over buxus? Kom langs of contacteer ons!

Eenjarige Zomerbloeiers

Na Pasen staan de jarige zomerbloeiers in Tuincentrum van Eeckhaut garant voor een zomer vol bloemenpracht.
Ze fleuren je terras en je tuin helemaal op!

Fruitbomen

Bij Tuincentrum van Eeckhaut vind je een grote keuze van variëteiten aan kleinfruit en vruchtbomen.
Kom langs en tover jouw tuin om tot een kleurrijke en gezonde omgeving!

Haagplanten

Tuincentrum van Eeckhaut biedt zowel groenblijvende als bladverliezende hagen aan. Aangezien veel bladverliezende soorten uit volle grond komen, zijn deze pas beschikbaar vanaf het najaar tot het vroege voorjaar. Wintergroene hagen worden dan weer in pot gekweekt en kan je het hele jaar door planten.

Klimplanten

Klimplanten zijn ideaal om schuttingen, palen, pergola’s en muren te laten begroeien. Niet alle klimplanten hechten zich vanzelf en moeten geholpen worden via draadwerk of houtwerk.
Tuincentrum van Eeckhaut helpt u om de juiste klimplant te kiezen en geeft tips en advies waar nodig.

Kruiden en groenten

Bij de kruidenafdeling van Tuincentrum van Eeckhaut kan je terecht voor de courante, hedendaagse keukenkruiden en de geneeskrachtige- en aromatische kruiden.
Bovendien hebben we ook een uniek aanbod aan vergeten groenten.

Kuipplanten

Onder de term kuipplanten verstaan we planten die in onze regio niet 100% tegen de winterkoude kunnen. Ze zijn vaak afkomstig van (sub)tropische gebieden waardoor ze in de winter op een vorstvrije plek moeten gezet worden. Vroeger werden deze planten meestal oranjerieplanten genoemd omdat ze in de winter in de orangerie van de grote domeinen en botanische tuinen verbleven.
Tuincentrum van Eeckhaut biedt kwaliteitsvolle kuipplanten aan een juiste prijs.

Rozen

Rozen kan je bij Tuincentrum van Eeckhaut vinden in drie grote categorieën: Klimrozen, stamrozen en struikrozen. De sterk geurende rozen zijn snel te herkennen door een specifiek pictogram.
Zo vind je in een mum van tijd de perfecte rozen die bij je passen, voor elke gelegenheid.

Sierheersters

Het ruime aanbod heesters, zowel wintergroen als bladverliezend, biedt voor elke tuin in ieder seizoen een waaier aan mogelijkheden.

Vaste Planten

Je kan niet naast ons uitgebreide aanbod aan vaste planten, siergrassen, kruiden en varens kijken. Deze planten en bloemen gaan een heel eind mee en zorgen jarenlang voor een beeldige tuin.
Welke vaste planten passen het best in jouw tuin? Vraag ons om raad en ontdek ons aanbod bij Tuincentrum van Eeckhaut!

Waterplanten

Vanaf het voorjaar tot einde nazomer beschikt Tuincentrum van Eeckhaut over prachtige waterplanten. In ons aanbod kan je kiezen uit verschillende moerasplanten, zuurstofplanten en waterlelies.
Kortom, je vijver of fontein zal nooit meer hetzelfde zijn!

Zaden voor bloemen en gras

Voor de echte tuinliefhebbers heeft Tuincentrum van Eeckhaut alle soorten groenten- en bloemenzaden.
We beschikken ook over verschillende types graszaden in kleine en grote verpakking.

Bekijk ons assortiment snijbloemen