De lente is ingezet en de natuur staat volop in bloei. Het is dan ook de ideale timing om jouw tuin tiptop in orde te brengen voor de allereerste bbq of een mooi lentefeest met vrienden of familie.

Orde op zaken in de tuin

Wie aan de lente denkt, denkt aan de talrijke bloemen en planten die in bloei staan. Maar die mooie bloeiperiode komt soms snel aan een eind. Het is dan ook het ideale moment om vaste planten of struiken die reeds uitgebloeid zijn nu te snoeien. Je denkt er misschien aan om ook jouw buxus te gaan snoeien. Dat kun je echter beter nog even uitstellen, tot eind mei, aangezien de bloei van buxus nu optimaal is.

Het is nu ook aangeraden om Hosta’s of planten die te groot geworden zijn te gaan scheuren. Het stuk plant dat je overhoudt kun je planten in een mooie pot. Wanneer je deze plaatst naast de deur of op het terras geef je jouw tuin een extra dimensie.

Niet alleen de bloemen, planten en bomen komen in de lente in bloei. Ook het onkruid keert maar al te graag terug in jouw tuin. April is de maand bij uitstek om dat vervelende onkruid te bestrijden. Door een snelle aanpak blijf je het goed de baas en vermijd je overwoekering. Wanneer er echt geen beginnen aan is kun je grijpen naar chemische bestrijdingsmiddelen.

Planten met een tikkeltje extra in april

De schoonheid van een tuin zit niet in het aantal planten of de prijs ervan. Het komt erop aan een goede samenstelling te hebben van planten die op verschillende periodes in bloei staan. Zo heb je het hele jaar door een tuin waarin de verschillende planten of bloemen op een verschillend moment op hun mooist zijn.

Er zijn heel wat planten die in april een decoratieve meerwaarde kunnen bieden voor jouw tuin en/of terras. In april zijn dit de volgende planten:
heel wat Magnolia soorten
Azalea’s
Botanische tulpen
Viburnums
Krentenboom
Myosotis
Doronicum

Ontdek het aanbod voor de maand april bij Tuincentrum Van Eeckhaut. Je vindt hier een ruime keuze aan bomen, bloemen, planten en decoratie. Aarzel ook zeker niet om extra informatie in te winnen of advies te vragen voor jouw tuin. Geef jouw tuin een lente boost in april met deze tips!