Valentijn is het feest bij uitstek om je geliefde eens goed in de bloemetjes te zetten. Vanzelfsprekend zijn de meeste mensen geneigd om op 14 februari naar het klassieke boeketje rode rozen te grijpen. Maar zijn roze eigenlijk wel de ultieme uiting van liefde? Wil je origineel uit de hoek komen en de perfecte liefdesbloem schenken, dan kies je in het vervolg voor tulpen! Want geen bloem die zoveel liefde uitdraagt dan deze ondergewaardeerde schoonheid.

De symboliek van tulpen

Tulpen staan symbool voor de perfecte liefde. Wanneer je dus op zoek bent naar een boeketje om je geliefde mee te verleiden of verrassen, is er geen betere keuze dan deze onvolprezen bloem. Bovendien zijn tulpen altijd precies juist. Tulpen zijn niet te groot, niet te klein, niet te chic en niet te nonchalant. Wil je een boeket geven waar nog een extra boodschap in verborgen zit, dan moet je zorgen dat je de juiste kleur kiest. Elke kleur heeft namelijk haar eigen betekenis bij de tulpen.

rode tulpen, tulpen, ontbijt, valentijn
Een boeket met rode tulpen bij het ontbijt, pure romantiek

Kies de juiste kleur

Rode tulpen symboliseren pure romantiek en liefde. Wanneer je ze in een boeket laat verwerken voor Valentijn geef je aan je geliefde mee dat je helemaal gek op haar bent. Ze verwarmt je hart als geen ander en de liefde laait hoog op wanneer je haar ziet of aan haar denkt.

Witte tulpen staan voor vergeving en respect. Misschien iets minder geschikt voor het romantische feest van Valentijn, maar ze vormen wel een prachtige aanvulling op een boeket gekleurde tulpen. En je hebt natuurlijk wel heel veel respect voor diegene waar je van houdt, nietwaar?

Paarse tulpen staan voor waardigheid en spiritualiteit. Ze worden voornamelijk gebruikt in boeketjes voor ouders of mensen waar je bij op bezoek gaat. Vast niet je eerste keuze voor Valentijn, tenzij je bloemen aan je moeder geeft.

mix, combinatie, combineer, rozen, tulpen
Combineer rozen met tulpen

Oranje tulpen drukken vriendschap en enthousiasme uit. Wie geen geliefde heeft, maar een vriend of vriendin wil verrassen met een leuk boeket voor Valentijn, moet zeker voor oranje tulpen kiezen. De vrolijke kleur tovert meteen een glimlach op het gezicht van iedereen die ze krijgt.

Warmte, leven, plezier en blijheid horen bij gele tulpen. Logisch, want ze stralen warmte uit, net als de zon. Deze symboliek maakt gele tulpen ideaal om met andere kleuren samen te voegen tot een mooi en vrolijk boeket.

boeket, gele tulpen, valentijn
Gele tulpen staan voor warmte, leven en blijheid

Kan je niet dadelijk een keuze maken uit de vele symbolische betekenissen of wil je gewoon een complimentje geven, dan is er nog altijd de mogelijkheid om een vrolijk gekleurd boeketje tulpen te kiezen. Een kleurenmix zegt namelijk dat je vindt dat iemand mooie ogen heeft. Altijd gepast dus.

Durf origineel te zijn

Dit jaar dus geen rode rozen voor jou. Durf je stoute schoenen aan te trekken en laat een boeket tulpen dat helemaal bij je geliefde past samenstellen. Voeg er nog een leuk kaartje aan toe en jullie Valentijn kan niet meer stuk!