Heeft u graag zoveel mogelijk verse kruiden in de keuken staan, maar lijkt uw kleine keukentje al snel op een oerwoud? Of houdt u van een groen schilderij in de woonkamer? Dan zijn de Karoo-modules misschien wel uw ding. Vul uw keuken met de geur van verse kruiden, zonder teveel aan plaats te moeten inboeten.

 

Belgisch en groen design

Dit groen gevelconcept is bedacht door het Belgische designbedrijf D&M Depot uit Aartselaar, die het in samenwerking met de jonge productonwikkelaar Jiri Vermeulen realiseerde. Het Karoo-concept won vorig jaar de prestigieuze Interior Innovation Award, uitgereikt door de Duitse Rat für Formgebung.

karoo-kruidenmuur

Concreet gaat het hier om een soort vierkante plantenmodule van 40 x 40 cm, die je heel gemakkelijk binnen of buiten aan de muur kunt ophangen. Er is in elke module plaats voor 9 plantjes, waarvan de kluit ingesloten zit met een stuk textiel, zodat ze er zeker niet uit vallen als u ze op hangt.

karoo-kruidenkeuken

Kruidenmuur op het terras

De Karoo-modules zijn heel eenvoudig in gebruik. Om te beginnen kiest u het aantal modules en de plantensoorten die u wil. Dan plaatst u die in de modules, geef ze veel water en laat de module met de plantjes 24 uur rusten.
De volgende dag zijn de Karoo-modules klaar om opgehangen te worden. Ze hebben twee bevestigingspunten waarmee ze gemakkelijk binnen en buiten kunnen opgehangen worden.

Als ze eenmaal ophangen is het heel gemakkelijk om ze water te geven, via een handige opening aan de bovenkant van de module. Zo geeft u de planten snel water, zonder te morsen.

karoo-bureau

Welke planten en kruiden?

De ene plant is natuurlijk geschikter dan de andere. Graslelies (Chlorophytum) hangen heel mooi, net zoals de dubbeltjesvaren (Pellea Rotundifolia). Of voeg wat extra kleur toe met een rode peperomia schumi. Als u de Karoo-modules buiten wil hangen, kiest u best voor aloë-planten of sempervivums en andere vetplantjes.

Voor kruiden is dit echter een heel handig hangrekje. Munt, tijm, rozemarijn en oregano groeien perfect in deze modules. Ze verspreiden veel geur en nemen weinig plaats in.

Kom gerust een langs bij Tuincentrum Van Eeckhout en vraag om meer informatie over ons assortiment Karoo-modules.