Begin met zaaien

April is de perfecte tijd om te beginnen met zaaien in de moestuin. Begin met het zaaien van groenten zoals radijsjes, wortelen, erwten en sla. Zaai de zaden in rijen en zorg ervoor dat je ze voldoende water geeft.

Binnen kan je al beginnen met vorstgevoelige planten te zaaien, zoals tomaten. 

Voed je planten

Het voorjaar is een goede tijd om je planten te voeden met organische meststoffen. Dit helpt ze om gezond te blijven en te groeien. Gebruik bijvoorbeeld compost of mestkorrels en breng deze aan rondom de wortels van je planten.

 

Kamerplanten verpotten

Als je binnenplanten hebt die te groot zijn geworden voor hun pot, is het tijd om ze te verpotten. Gebruik een pot die ongeveer 2,5 cm groter is dan de huidige pot en vul deze met verse potgrond. Zo kunnen je kamerplanten goed groeien in het komende groeiseizoen. 

 

Bescherm je planten tegen vorst

Hoewel de temperaturen in april kunnen stijgen, kan er nog steeds vorst optreden. Bescherm je planten tegen vorst door ze af te dekken met tuinvlies of een stuk oud beddengoed. Zorg er ook voor dat je vorstgevoelige planten zoals tomaten, paprika's en aubergines nog niet buiten zet. Wacht hiermee totdat de kans op vorst helemaal voorbij is.

 

Er zijn dus genoeg dingen die je kunt doen in de tuin in april. Het is een geweldige tijd om te beginnen met het opknappen van je tuin en je voor te bereiden op de komende lente- en zomermaanden.