Zo geniet jij de hele zomer van dahlia's

Dahlia's zijn populaire bloemen vanwege hun diverse kleuren, vormen en maten. Hieronder vind je enkele tips om dahlia's te planten en te verzorgen.

Kies de juiste locatie:

Dahlia's hebben minimaal zes uur zonlicht per dag nodig en gedijen het best in goed gedraineerde grond. Kies een locatie die niet te nat is, anders kunnen de wortels gaan rotten.

Plant de bollen in het voorjaar:

Dahlia-bollen worden geplant in het voorjaar nadat de kans op vorst voorbij is. De bollen worden ongeveer 15 cm diep en op 30 cm afstand van elkaar geplant. Zorg ervoor dat de bovenkant van de bol net onder het oppervlak van de grond ligt.

Geef regelmatig water:

Dahlia's hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar voorkom ook dat de planten te nat worden. Het is het beste om de grond gelijkmatig vochtig te houden.

Bemest regelmatig:

Om de bloei te stimuleren, is het belangrijk om dahlia's regelmatig te bemesten. Begin met bemesten zodra de planten ontkiemen en herhaal dit elke 4-6 weken tot het einde van het groeiseizoen.

Ondersteun de planten:

Dahlia's kunnen groot en zwaar worden en hebben vaak ondersteuning nodig om te voorkomen dat ze omvallen. Dit kan gedaan worden door steunstokken of een kooiconstructie te gebruiken.

Doodkoppen voor een langere bloei:

Door het verwijderen van verwelkte bloemen, ook wel doodkoppen genoemd, stimuleer je de plant om meer bloemen te produceren en langer te bloeien. Verwijder de bloem tot net boven het eerste blad of knop.

Graaf de bollen op voor de winter:

Dahlia's zijn niet winterhard en moeten in de herfst worden opgegraven om vorstschade te voorkomen. Laat de bollen een paar dagen drogen voordat je ze opslaat op een koele, droge plaats.

Met deze tips kun je optimaal genieten van de prachtige kleuren en vormen van dahlia's in je tuin.

Kom langs en ontdek ons assortiment!