Oktober? Tijd om bloembollen te planten!

Tulpen, narcissen, blauwe druifjes en hyacinten doen wonderen om je tuin op te fleuren in het voorjaar. Deze lentebloeiers worden best tussen in oktober geplant, zodat in januari de eerste knopjes komen kijken en je al vroeg in de lente kan genieten van deze kleurenpracht. Bij Tuincentrum Van Eeckhaut vind je vanaf begin september een ruim assortiment aan bloembollen.

 

Hoe worden bloembollen best geplant?

Kies een plaats waar voldoende zon is om je bloembollen te planten. Om ze diep genoeg te begraven, tel je best twee tot drie keer de lengte van de bloembol met een minimum van 6cm. Denk voor je aan het planten begint ook goed na waar je ze gaat plaatsen. Je kan één bloemensoort samen planten, je kan kiezen voor een mix van verschillende bloemen of je kan ook mooie figuren gaan maken. Gebruik je creativiteit! Voor inspiratie kan je ook altijd bij de adviseurs van Tuincentrum Van Eeckhaut terecht, of neem eens een kijkje op onze website.

Heb je je bloembollen gekocht, maar kan je ze nog niet meteen planten?
Bewaar ze dan droog en koel. Haal ze uit de verpakking, wikkel ze in krantenpapier en stop ze in een doos die je bijvoorbeeld in de kelder kan bewaren. Wacht sowieso niet te lang om je bloembollen te planten, want je doet dit best voor de eerste nachtvorst.
Leuk om samen met je kinderen te doen

Bloembollen planten is niet erg moeilijk. Zijn je kinderen graag in de tuin bezig? Dan is dit zeker een activiteit waar ze bij kunnen helpen. Maak samen jullie handen vuil, ploeter in de aarde en begraaf je bloembollen. Je kinderen zullen zich enorm amuseren, en die vuiligheid in huis achteraf nemen we er dan graag bij, toch?