Moederdag vier je met een bloemetje

Moederdag wordt elk jaar weer gevierd op de tweede zondag in mei. De datum is gekozen door de Amerikaanse Anna Marie Jarvis, die aan het begin van de twintigste eeuw fanatiek campagne voerde voor een nationale feestdag voor moeders. Dit deed ze ter ere van haar eigen moeder, die op de tweede zondag in mei overleed. En de campagne had succes. In 1914 werd Moederdag namelijk officieel een Amerikaanse feestdag. Ongeveer tien jaar later waaide het fenomeen over naar West-Europa.

Bestel tijdig je boeket!

Om zoveel mogelijk de drukte te vermijden gaan wij op 5,6,7 en 8mei enkel werken met boeketten op bestelling en de boeketten in de winkelruimte. Keuze genoeg, maar wil je iets specifiek? Bestel dan tijdig je boeketje.

Moeders en bloemen: een bijzondere combinatie

Bloemen en planten spelen al vanaf het begin een belangrijke rol bij Moederdag. Zo deelde Anna Marie Jarvis anjers uit aan alle moeders die de kerkdienst van haar vader bezochten. Ook de graven van overleden moeders liet zij opfleuren met een paar mooie bloemen en planten. En die traditie houden we ruim honderd jaar later nog graag in ere. Want er is toch niets leuker dan op deze bijzondere dag met een bloemetje naar je moeder te gaan?

Op zoek naar een mooi boeket?

Bij Tuincentrum Van Eeckhaut heb je heel wat keuze als het om bloemen en planten gaat. Veel mensen gaan voor een grote bos rozen. Maar als je echt van tradities houdt, ga je misschien wel met een boeket met roze anjers naar huis. Van oudsher staan deze bloemen namelijk symbool voor onvoorwaardelijke moederliefde. Houdt je moeder niet zo van rood of roze? Dan stellen we graag een boeket voor je samen met een variatie aan blauwe, gele of witte bloemen. Met bloemen in haar lievelingskleur weet je zeker dat je goed zit.

Bloemen en meer

In onze winkel vind je meer dan boeketten alleen. Zo hebben we ook een ruim aanbod aan binnen- en buitenplanten, bloempotten en andere leuke decoratie voor in huis of in de tuin. Er is dus genoeg te vinden waar je je moeder mee kunt verrassen. Kom dus snel langs in onze winkel en zoek een speciaal cadeau voor haar uit!