Lokaal en ecologisch gekweekte kerstbomen

Binnen een maand na kerst planten we alweer nieuwe boompjes aan in onze kwekerij. We zorgen voor organische mest, zodat we jaar na jaar een mooie selectie sparren kunnen aanbieden. Onze missie is niet alleen klanten te laten genieten van de kerstdagen, maar ook zorg te dragen voor onze planeet.

Kerstbomen worden niet gekapt!

December is een drukke maand voor handelaren in kerstbomen. Wij bij Tuincentrum Van Eeckhaut zetten in deze maand ook ons beste beentje voor. Hoewel iedereen van kerst houdt, vinden sommige mensen het toch jammer dat er bomen gekapt worden om als kerstboom te gebruiken. Gelukkig gebeurt dit slechts heel zelden. Net als veel andere handelaars kweken wij sparren speciaal voor de kerstdagen. Voor de kerstperiode halen we de bomen met de wortel uit de grond om ze te koop aan te bieden. Zo kun je niet alleen tijdens de kerstperiode genieten van de kerstboom. Als het nieuwe jaar begint, dan kun je de boom buiten uitplanten om hem een nieuw leven te geven.

Sparren groeien 40 centimeter per maand dankzij organische mest

Op de vrijgekomen plaatsen planten we direct nieuwe bomen aan. Zo behouden we het evenwicht in de natuur. Boompjes in onze boomkwekerij groeien ongeveer 40 centimeter per jaar. Hiervoor hebben de planten voldoende voedingsstoffen en mest nodig. We gebruiken in onze boomkwekerij steeds organische meststoffen. Tijdens het jaar controleren we op geregelde tijdstippen de kwaliteit van de bodem.

Geef voldoende water!

Het is niet leuk als je met de stofzuiger afgevallen naalden van je kerstboom moet opzuigen. Bomen die op een ecologische manier gekweekt worden, zijn niet alleen goed voor het milieu. Door het langzame en duurzame groeiproces blijven ze ook langer hun mooie kleur en hun naalden behouden.


Enkele tips om de hele maand december van je kerstboom te genieten?

Om je boom optimaal in vorm te houden, mag je hem niet te dicht bij de verwarming of bij een lichtbron plaatsen. Voldoende vocht doet ook wonderen. Je merkt het, bij Tuincentrum Van Eeckhaut houden we van eerlijke en natuurlijke kerstbomen. Bezoek zeker onze winkel om ze eens te komen bekijken.We geven je graag ook nog meer tips en advies voor het onderhoud van je kerstboom in onze winkel.