De mooiste bloemen en planten voor een levendige januari tuin

Kleur in je tuin met winterharde viooltjes

Heb je het idee dat januari saai en kleurloos is? Dat hoeft zeker niet zo te zijn! Met winterharde violen heb je zelfs tijdens de kille wintermaanden genoeg kleur in huis. Deze viooltjes zijn een van de weinige bloeiende bloemen en planten die bestand zijn tegen de vorst. En veel deze planten zijn ook nog eens tweejarig waardoor je na de bloeitijd niet meteen weer nieuwe hoeft te planten. De winterharde violen in ons tuincentrum zijn verkrijgbaar in diverse tinten, zoals paarsblauw, geel of wit. Je kunt de verschillende kleuren natuurlijk ook met elkaar combineren. Zo creëer je een tuin waar je zelfs in de koude winters helemaal vrolijk van wordt.

Het sneeuwklokje: een echte klassieker in ons tuincentrum

Er zijn van die bloemen en planten die eigenlijk niet in je tuin mogen ontbreken. Het sneeuwklokje is zo’n klassieker die de tuinen direct opfleurt. Van oudsher wordt deze plant gezien als de eerste boodschapper van de lente. Hoewel het mooie weer misschien nog ver weg is, komt het sneeuwklokje half januari al tot bloei. En je hebt niet eens een zonrijke plek nodig om deze bloemen te laten groeien. Sneeuwklokjes kunnen namelijk prima onder bomen of op andere donkere plekken in je tuin groeien. Zoals de naam al doet vermoeden, kan deze sterke plant zelfs de koude sneeuw overleven. Tijdens de koude winters zie je de sneeuwklokjes dan ook regelmatig trots boven de laatste sneeuwresten uitsteken.

De skimmia brengt het hele jaar door groen in je tuin

Een ideale plant voor het najaar en de winter is de skimmia. In januari heeft deze groenblijvende plant nog heel wat rode bessen, die voor extra kleur in de tuin zorgen. Zelfs als je niet zulke groene vingers hebt, kun je een skimmia gemakkelijk houden. De plant vergt namelijk relatief weinig onderhoud. Daarbij gedijt de skimmia goed in de schaduw en de halfschaduw, zodat je geen donkere, lege plekken meer in je tuin hoeft te hebben. Behalve de skimmia zijn er in ons tuincentrum natuurlijk nog veel mee groenblijvende planten waar je in de wintermaanden van kunt genieten. Denk bijvoorbeeld aan de mahoniestruik, de buxus of de rhododendron.

Voor al deze winterse bloemen en planten vind je altijd wel een mooie plek in je tuin. Heb je behoefte aan vakkundig advies zodat je zeker weet dat jouw skimmia of Chinese toverhazelaar optimaal groeit? Bij Tuincentrum Van Eeckhaut vertellen wij je er alles over!